NAPOVEDNIK

Izpoved (mehanskega) krilatca

 26. avgust/sreda/ 16:30 / Fürstova hiša, Ptuj

Avtor poezije: Patrik Komljenović
Režija: Kaja Čelan
Nastopajo: Tilen Kolar, Patrik Komljenović , Kaja König, Tomi Petek

Brezbrižnost, puhlost in okrutnost so obrazi sistema, ki je pahnil sodobno družbo v stanje (skoraj) skrajne apatije - mehanike odzivov in ponavljajočih se vzorcev. Človek (duša ali duh), – nekoč mogočna kreacija – je zdaj vedno bolj le mehanski stroj, skupek priučenih vzorec in plastičnih vrednot. Mladi skozi perspektivo svoje generacije preisprašujejo lastne in družbene poglede.  Z občutenjem zvoka se poezija skozi uprizoritveni medij performansa oživlja v prostoru in času.  V mehaniki odzivov in poljih vsesplošne apatije iščejo način poziva k človečnosti.

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, lahko ta dogodek sprejme le omejeno število gledalcev.  Vpisani imajo prednost. Lahko pa tudi zgolj 10 minut pred dogodkom preverite, če je še kaj prostora. Prijave so že odprte na tej povezavi: https://forms.gle/TDsD9WFdNLuGPdLW6 

* Dogodek nima vstopnine.
** V sodelovanju z festivalom Dnevi poezije in vina


 

Ritem poezije

 28. in 29. avgust/sobota/ 15:00

Mestni park Ptuj, Ptuj / v primeru dežja v Stari steklarski delavnici

Reci miš, ti loviš! Kako lahko stare, pozabljene igre postanejo ključ do aktivnega in ustvarjalnega preživljanja prostega časa? Kako »gnilo jajce«, »kamen, škarje, papir« ali »telefon« postanejo ritem poezije?S ščepcem kreativnosti in modernega pridiha ... Spoznali bomo, da se naše telo z lahkoto spremeni v inštrument, če le pustimo domišljiji prosto pot. Imamo roke, noge, glas – ne bo nam dolgčas.

Encibenci na kamenci,
tu sedijo tri mladenci.
Eri beri muzikeri,
vija, vaja… ven! 

Prej se vpišeš, prej ustvarjaš. Zaradi omejenega števila udeležencev je možna prijava: https://forms.gle/Cg3pwwgxNqPG89fK7 Lahko pa preizkusite srečo 10 minut pred dogodkom .

* V sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina

** Udeležba je brezplačna