ANIMACIJE

MOČ LUTKE pedagoške urice

*** Program traja do 3 šolske ure in je primeren tudi kot vsebina kulturnega dneva za vrtce in osnovne šole ter je prilagojen starosti otrok.

Pred predstavo, v prvem delu kulturno-umetniškega programa, se bomo seznanili z elementi gledališke uprizoritve, s poudarkom na lutkovnem gledališču. Gledališče je namreč sredstvo, ki mlade gledalce vzpodbuja h kritičnemu razmišljanju, ozaveščanju samih sebe in vzpodbuja njihovo domišljijo. Povzeli bomo ključne iztočnice, teme in predloge za pogovor po predstavi.

(ogled predstave*)

Lutka je majhna figura, ki predstavlja živo bitje in je namenjena uprizarjanju.

Lutka lahko leti, se kotali, pošasti spodi – lutka preprosto oživi!

 

Gre za sredstvo, ki olajša komunikacijo, saj lahko z njeno pomočjo tvorimo posredni dialog z otrokom.  Na pedagoški uri spoznamo različne vrste lutk (naprstne lutke, marionete, ročne lutke, senčno gledališče, ploske lutke) in se pogovarjamo o vseh čarobnih lastnostih, ki jih lutka ima. Razmišljamo o lutkovni predstavi, ki smo si jo ogledali, ozavestimo prvine lutkovnega gledališča in hkrati problematiziramo ključne vsebinske tematske sklope, ki se dotikajo področja družbenih vrednot in norm. Med drugim skušamo ozavestiti, da je sprejemanje samega sebe ključ do sreče ter skozi pogovor premagujemo stereotipe.

CENA*: 540 € vključuje tudi lutkovno predstavo Bukla in knjižni dober tek. Ob naročilu večjega števila pedagoških uric vam z veseljem pripravimo ponudbo po meri.

 

Kontaktirajte nas

Knjižna hiška iz recikliranih materialov

Skozi likovno ustvarjanje bomo bogatili domišljijo, krepili spretnost opazovanja in logičnega razmišljanja. Naš fokus bo usmerjen v proces iskanja rešitev za realizacijo ideje. Z mentorskim pristopom pomagamo pri krepitvi otrokovih potencialov, hkrati pa imamo tekom delavnice čas, da se pogovorimo o vsebinskih poudarkih predstave. Ustvarjali bomo iz recikliranih materialov, ki bodo z otroškimi idejami dobili novo zgodbo. Izdelali bomo čisto svojo knjižno hiško, ki je lahko tudi ptičja hiška. Delavnice trajajo približno eno uro.

CENA: 130 €  Ob naročilu večjega števila predstav z ustvarjalnimi delavnicami vam z veseljem pripravimo ponudbo po meri. Cena ne vključuje ogleda predstave.

 

Kontaktirajte nas

Telovadija

Delavnice so namenjene najmlajšim (3 – 5 let) pa tudi nekoliko večjim otrokom (7 – 9 let). Že v zgodnjih letih je namreč pomembno spodbujati lepa doživetja, globoka čustvovanja, razkošno domišljijo, izražanje in ustvarjanje. Pogovor o predstavi in gibalna delavnica bosta potekala skozi igro, ki je za malčka najpomembnejša dejavnost v predšolskem obdobju. Zato bomo v Telovadijo, ki je ustvarjalna gibalnica, skozi različne gibalne igre otroke popeljali v čudoviti svet telovadbe in plesa. Otrok namreč najlažje sprejme, razume in dojema, ko se igra in je zadovoljen.

CENA: 130 €  Ob naročilu večjega števila predstav s plesno animacijo vam z veseljem pripravimo ponudbo po meri. Cena ne vključuje ogleda predstave.

 

Kontaktirajte nas